Binära Option Bonusar

OPTIONS BONUSDe flesta, för att inte säga alla mäklare erbjuder dig en bonus när du sätter in pengar till ditt konto för att handla med binära optioner. Dessa bonusar varierar i storlek mellan olika mäklare och är nästan alltid förhandlingsbara. Detta är särskilt sant om de redan har varit kund ett tag och vill sätta in mer pengar på ditt konto. Storleken på bonusar för handel med binära optioner varierar men är vanligen mellan 50 – 100%. Exakt hur stor din bonus är beror på vilket typ av konto du har och vilken mäklare du handlar hos. Om du omsätter mycket pengar genom din handel med binära optioner så uppdateras du ofta till bättre konton med mer förmåner såsom tillgång till exklusive nyhetskanaler och bättre bonusar.

Är bonusar gratis pengar?

Nej en bonus är inte gratis pengar. Alla bonusar är förknippade med vissa förbindelser och innan du uppfyllt dessa kan du inte ta ut din bonus eller din ursprungliga insättning. Du antar med andra ord vissa förbindelser när du accepterar en bonus. Förbindelserna består vanligtvis av att du måste omsätta de pengar du får ett visst antal gånger innan du får ta ut några pengar från ditt konto. Du kan läsa mer om hur dessa insättningskrav fungerar längre ner på sidan.

Bonusar kan dock vara ett mycket bra verktyg som kan hjälpa dig tjäna mer pengar snabbare. De kan hjälpa dig bygga upp den kontobalans du har hos mäklaren snabbare genom att du kan investera mer pengar vid varje optionsköp och förhoppningsvis därför också tjäna mer pengar.

Det är viktigt att förstå vad bonusar är för att bäst kunna dra nytta av dem.

Bör jag välja en mäklare som ger mig en stor bonus?

Detta beror på hur mycket du tror du kommer handla med binära optioner. Generellt kan sägas att en bonus inte nödvändigtvis är mer generös bara för att den är större. Hur stort omsättningskrav bonusen är förknippad med är av större betydelse för hur generös en bonus är än dess absoluta storlek. Vet du att du inte kommer behöva de pengar du sätter in till mäklaren på ett tag och att du kommer handla mycket så är det en bra ide att försöka få en så stor bonus som möjligt.

Detta innebär dock inte att du skall stirra dig blind på bonusen när du väljer mäklare. Att välja en bra, pålitlig mäklare är viktigare än att försöka erhålla en stor bonus. Du skall därför i första hand fokusera på andra saker än bonusen storlek när du väljer en mäklare.

Det är bara om du har hittat två, i övrigt likvärdiga, mäklare som du bör beakta bonusen storlek i ditt slutgiltiga beslut.

Hur fungerar binära option bonusar?

bonus

De flesta bonusar som du får när du börjar handla med binära option eller sätter in nya pengar till ditt konto är matchningsbonusar. I undantagsfall kan du erhålla andra typer av bonusar under specialkampanjer.

En matchningsbonus är en bonus vars storlek avgörs av hur mycket pengar du sätter in. Dessa anges ofta som en procentsats. En bonus på 50% innebär t.ex. att du får 500 SEK i bonus om du sätter in 1000 SEK på ditt konto. Vissa men inte alla bonusar har ett översta belopp som man kan få. Om du vill sätta in mer pengar än så kan du ofta kontakta mäklaren så ger de dig en ofta en specialbonus.

Binära options bonusar är ofta inte automatiserade och det kan ta en stund efter att du har satt in pengar innan du får din bonus. Detta beror på att din account manager skickar ett meddelande till de som ansvarar för bonusar om att ge dig din bonus när han ser att du satt in pengar. Efter detta tar det ytterligare lite tid innan pengarna faktiskt finns på ditt konto eftersom bonusavdelningen måste se och behandla meddelandet. Detta sker normalt relativt snabbt men oroa dig inte om du inte ser bonusen på en stund efter att du registrerat dig och satt in pengar.

Vad är omsättningskrav?

Ett insättningskrav är en förbindelse som du antar dig genom att acceptera en bonus hos en mäklare av binär optioner. Denna förbindelser består i att du måste omsätta de pengar du har erhållit i bonus innan du kan ta ut några pengar från ditt konto. Omsättningskravet anser ibland inte bara bonusbeloppet utan också den insättning du gjorde för att erhålla denna bonus. När du erhåller en bonus från en mäklare av binära optioner så är omsättningskravet vanligen runt 30 gånger. Det är dock viktigt att alltid kolla vad omsättningskravet är på just den bonus du accepterar då omsättningskravet kan vara både högre och lägre.

Hos en sajt som erbjuder 50% bonus och har ett omsättningskrav på 30 gånger bonusbeloppet måste du t.ex. handla binära optioner för 15 000 för att möta omsättningskravet på en bonus värd 500 kr. (500 * 30 = 15 000)

Om en sajt istället kräver att du måste omsätta både bonusen och din insättning innan du uppfyller omsättningskravet så måste du omsätta betydligt mer pengar. Under samma förutsättningar som ovan skulle du på en sajt som kräver att du omsätter både bonus och insättning behöva omsätta 45 000 (500+1000=1500*30) innan du nått omsättningskravet. En mäklare som bara kräver att du omsätter bonusbeloppet erbjuder med andra ord en mycket generösare bonus eftersom det krävs mindre för att uppfylla kraven.

Bör jag alltid acceptera en bonus?

acceptera bonusNej. Det finns tillfällen då det är bättre att inte acceptera någon bonus. Om du inte vill ha någon bonus måste du meddela din account manager detta innan du gör en insättning. Det är mycket möjligt att denna kommer försöka förklara hur bra bonusar är och övertyga dig om att acceptera en. Om du inte vill ha en bonus skall du dock stå på dig och säga att du inte vill ha någon bonus. Om en bonus trots detta sätts in på ditt konto är du viktigt att du kontaktar din account manager och får denna bonus borttagen innan du gör några affärer. Om du har handlat efter bonusens insättning är det för sent att ta bort bonusen.

Det vanligaste skälet till att inte acceptera någon bonus är att man inte vill binda sina pengar tills omsättningskravet har nåtts utan vill kunna ta ut pengarna direkt. Detta kan t.ex. bero på att du inte vet huruvida du kommer vilja handla med binära optioner särskilt mycket eller om du vet att du kanske kommer behöva ta ut pengar för att täcka andra potentiella kostnader i ditt liv.

Om du inte vet att du kan klara dig utan pengarna tills du nått omsättningskravet, eller inte vet om du kommer handla nog mycket för att någonsin nå kravet så bör du inte acceptera någon bonus.

Glöm inte att förhandla!

De flesta mäklare har en bonus som de anger på sin webbsida men om du kontaktar din account manager kan du ofta förhandla dig till en bättre bonus än den som de officiellt anger. Hur mycket bättre beror på hur bra kund du är och hur mycket pengar du vill sätta in. Du kan dock ofta förhandla dig till en bättre bonus även om du är en ny handlare som skall göra din första insättning. Det är alltid värt att skicka ett mejl och försöka förhandla sig till en bättre bonus innan man sätter in pengar. Det värsta som kan hända är att de säger nej!