IG

Denna mäklare har slutat att erbjuda handel med binära optioner i Sverige. Svenskar som vill hitta en mäklare och börja handla med binära optioner bör istället titta på Quotex eller Pocket option.


IG Markets är en av de absolut största aktörerna inom handel med finansiella instrument online. Bolaget har varit verksamt sedan 1974 och har idag en storlek som gör att det kvalificerar sig för en plats på indexet FTSE 250 (de 250 största bolagen i Storbritannien). Bolaget har huvudkontor i London men det finns även ett kontor i Stockholm.

IG erbjuder handel i binära optioner men har också ett mycket brett utbud av CFDs (contract for difference). Antalet CFDs tillgängliga för handel uppgår till många hundra sammanlagt och alla de vanliga tillgångsklasserna (aktier, råvaror, valutor, obligationer med mera) ingår i utbudet.

I utbudet av binära optioner finns både råvaror, valutapar och aktieindex. Binaries för enskilda aktier ställer IG emellertid inte ut. Typerna av binära optioner är många och för de flesta finansiella instrument kan du handla med både korta, medellånga och långa löptider.

Hela IG Markets webbplats finns i en svensk version vilket är mycket positivt. Lika positivt är att IG erbjuder svensk support. Webbplatsen drivs av IG Markets Ltd, som är auktoriserat av Financial Conduct Authority i Storbritannien. Den svenska verksamheten drivs med en svensk filial som huvudman. Filialen är registrerad hos Finansinspektionen.

Kort Info om IG
Grundad:
1974
Huvudkontor: Storbritannien (kontor även i Stockholm)
Licens: Ja, från Storbritannien och registrerat hos Finansinspektionen
Mobil handel: Ja
OS kompatibilitet: Windows, Mac, iOS, Android
Språk: Svenska, engelska, med flera
Streamat nyhetsflöde: Ja
Minsta insättning: €215
Utbetalningar %: 96%

Bonus

IG erbjuder ingen bonus. För kunder som omsätter större belopp på regelbunden basis finns emellertid möjlighet att ta del av förmåner såsom VIP-service, regelbunden kontakt med mäklare och analytiker samt inbjudningar till evenemang.

Konto & Bank Alternativ

Hos IG Markets finns tre typer av konton. Som ny kund väljer du mellan ett demokonto och ett standardkonto. Med standardkontot kan du handla med både binära optioner och övriga finansiella produkter.

Premiumservice
De kunder som uppfyller kraven på ”hög omsättning” och ”aktiv handel” kan ansöka om att bli premiumkunder. Som premiumkund får du ta del av en rad fördelar, såsom:
VIP-nummer till mäklarbord
Inbjudningar till evenemang
Regelbunden kontakt med marknadsanalytiker
Skräddarsydda finansiella lösningar
Tillgång till specialanpassade handelsapplikationer.

För att kunna börja handla måste du först göra en insättning. De betalningsmetoder som accepteras är banköverföring samt betalkort/kreditkort (VISA och MasterCard). Minsta möjliga insättning är €215. Samma betalningsmetoder finns tillgängliga när du vill göra uttag. Policyn för uttag är att det uttagna beloppet ska finnas på ditt privata konto inom tre dagar (kort) eller fem dagar (banköverföring).

Gratis demokonto

Som ny kund hos IG Markets kan du öppna ett demokonto genom vilket du med en behållning på £10 000 i virtuella krediter kan prova på handel med binära optioner. Med demokontot kan du även göra virtuella affärer i övriga finansiella instrument som erbjuds på sajten. Demokontot har i princip full funktionalitet i alla delar, vilket är lite ovanligt.

Plattform

IG:s egenutvecklade handelsplattform är en allt-i-ett-produkt som inkluderar såväl binära optioner som CFDs och andra instrument. Vid första anblick kan handelsplattformen verka överväldigande och navigeringen lämnar kanske lite övrigt att önska. Det går dock inte att ställa några frågetecken kring funktionaliteten. Är du nybörjare när det gäller handel med binära optioner och/eller CFDs rekommenderar vi att du först och främst testkör handelsapplikationen. Det kan du göra utan att ens först ha registrerat dig som kund. Sedan rekommenderar vi att du fortsätter att testköra applikationen under en tid genom att använda ett demokonto. Vi kan också rekommendera att du tar del av de manualer som finns att ladda ner.

Utbudet av binära optioner finner du i scroll-menyn till vänster i applikationen. Med ett klick på rubrikerna (Valuta eller Råvaror för att ta två exempel) får du först upp typen av binär option som finns att handla med och sedan de underliggande finansiella instrumenten. Med ett klick på vald option öppnas ett fönster där du har ett mycket stort antal valmöjligheter. Klickar du på alternativet ”Orderfönster” kan du genomföra din order direkt. Du kan även se diagram, få fram marknadsnyheter i realtid, lägga binären till bevakning, med mera. Diagramfunktionen är mycket omfattande och det finns närmare 100 indikatorer att lägga till för att få hjälp med den tekniska analysen.

IG Markets handelsplattform finns tillgänglig direkt i webbläsaren. Du kan även ta del av handelsapplikationen i din surfplatta och smartphone (samt även i Apple Watch!). IG har stöd för både Android och iOS via appar. Appen för Android laddar du ner via Google Play och apparna för iOS (olika appar för iPhone respektive iPad) laddar du ner via App Store.

Typer av optioner

Hos IG kan du handla med såväl klassiska binära optioner som mer exotiska binaries. De binära optioner du kan handla med är Stege, Upp/Ner, Tunnel/intervall, Hög/Låg, Mål (Touch) och Över/Under. Stege och Upp/Ner är de typer av binära optioner som finns tillgängliga för alla tillgångsklasser. Löptiden kan vara så kort som 2 minuter och längsta möjliga löptid är normalt en månad (valutor). Minsta investering är normalt €5 (€20 för sprints med löptider på mellan 2-60 minuter). Hos IG Markets kan du alltid stänga en position före det att löptiden går ut.

Finansiella instrument

Antalet finansiella instrument för handel med binära optioner hos IG Markets är begränsat om vi jämför med andra mäklare. I utbudet finner du binärer för råvaror, valutapar och index, men optioner för enskilda aktier finns inte. Det märks att binära optioner är en mindre del av IG:s erbjudande till kunder som vill handla med finansiella instrument på nätet.

Råvaror Valutapar Index Aktier
 • Guld
 • Olja
 • Silver
 • AUD/JPY
 • AUD/USD
 • EUR/GBP
 • EUR/JPY
 • EUR/USD
 • GBP/JPY
 • GBP/USD
 • USD/CAD
 • USD/CHF
 • USD/JPY
 • Australien200
 • Kina A50
 • Schweiz Blue Chip
 • Tyskland 30 – terminer
 • Japan225
 • Japan All-Share
 • Kina 300
 • FTSE
 • H-Aktier Kina
 • Hong Kong
 • Frankrike 40
 • Indien50
 • Nederländerna25
 • Italien40
 • Singapore Blue Chip
 • Sverige30
 • Sydafrika40
 • Spanien35
 • USA Tech100
 • Wall Street
 • USA500

Kundtjänst

IG Markets har svensk kundtjänst på plats dygnet runt på veckodagar och mellan kl. 10-18 lördagar och söndagar. Du kommer i kontakt med kundtjänst via e-post (kundservice@ig.com) eller telefon (08-505 15 003). Det är en trygghet att nästan när som helst kunna komma i kontakt med svensktalande support och i den här aspekten är denna mäklare i särklass. Med ett telefonsamtal till kundtjänst kan du begära en genomgång av såväl webbplatsen i sig som handelsplattformen. Det är en riktigt bra service.

På IG:s webbplats hittar du i övrigt en värld av information, guider och utbildningsmaterial. Av de mäklare för binära optioner vi presenterar här på Binära.se är IG den som har det överlägset mest omfattande hjälpmaterialet.

Vad säger andra handlare?

De flesta som är eller har varit aktiva handlare på IG Markets med fokus på binära optioner är positiva till både bolaget i sig, kundtjänsten, den höga avkastningen (i genomsnitt) och den kraftfulla handelsplattformen. Särskilt brukar möjligheten att få hjälp med alla tänkbara frågor dygnet runt lyftas bland de positiva rösterna.

Det har tidigare funnits handlare som har varit frågande till exaktheten i realtidspriserna för optionerna. En möjlig anledning till det är att IG Markets uppdaterar nivåerna flera gånger i sekunden och att prisskillnader därför riskerar att upptäckas efter att handeln är genomförd.

En mer direkt nackdel menar en del handlare är att det tillkommer kostnader för vissa insättningar och uttag.

Omdöme

IG Markets är utan tvekan den mäklare för binära optioner som har den mest kraftfulla plattformen för trading. Det saknas inte en indikator för teknisk analys och möjligheterna att ta del av marknadsanalyser, marknadsnyheter, signaler och varningar är snudd på oöverträffad. Genom att göra endast ett fåtal affärer varje månad får man också tillgång till ett mer avancerat paket av grafer.

Samtidigt som handelsplattformen är state of the art kan det möjligen bli lite för mycket av det goda. Det krävs en ganska lång tillvänjningsperiod för att man ska ska känna sig trygg med alla funktioner. Att göra en affär i en binär option hos IG Markets är inget man ska ge sig på efter bara någon minut som kund.

När det gäller själva antalet binära optioner finns inget att klaga på vad gäller typerna, men det kan upplevas som lite tunnsått med underliggande finansiella instrument. Klart är att IG Markets inte är den främsta mäklaren för råvaror eller aktier.